Tom Cosyns BV

Tom Cosyns BV

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is een reeks SEO-strategieën die tot doel hebben een netwerk van links naar een pagina op te bouwen om verkeer te genereren en de autoriteit ervan in zoekmachines te versterken.

Links kunnen zowel extern als intern zijn. In termen van linkbuilding komen de externe van andere sites , ook wel backlinks of inkomende links genoemd.

Deze links tonen Google de populariteit en autoriteit van een site in de markt. De zoekmachine onderzoekt de links die naar de site leiden om te zien hoe vaak deze wordt geciteerd en de kwaliteit van die verwijzingen.

Wat is linkbuilding?

Hoe meer links er worden ontvangen van betrouwbare en populaire sites, hoe relevanter Google de site beschouwt in zijn expertisegebied.

De intelligentie van het algoritme houdt ook rekening met de ankertekst , de inhoud rond de link, de paginapositie en andere factoren waar we hieronder dieper op in zullen gaan.

Al deze elementen hebben invloed op de indexering en ranking van de gelinkte pagina.

Maar linkbuilding omvat ook interne links , die op de pagina’s van de site staan. Ze kunnen pagina’s op of buiten de site targeten.

Google evalueert deze links ook om de kwaliteit en relevantie van een pagina te begrijpen en dus of deze een betere positie in de zoekresultaten verdient.

Maar zoals bij elke beslissing in de wereld van SEO, moet u eerst rekening houden met de gebruiker voordat u zich zorgen maakt over de robot.

Om deze reden zijn links in de eerste plaats een manier om de gebruikerservaring te verbeteren door hen in staat te stellen aanvullende inhoud te ontdekken tijdens het browsen op een pagina.

Dus, in plaats van kunstmatig linkbuilding te pushen, voeg je alleen links toe als ze logisch zijn voor de gebruiker. Dit is hoe u door deze strategie verkeer en autoriteit krijgt.

Verschil tussen linkbuilding en off-page SEO

Hoewel de term off-page SEO vaak door elkaar wordt gebruikt met linkbuilding, zijn hun concepten anders:

Off-page SEO verwijst naar alle strategieën voor zoekmachineoptimalisatie die buiten de pagina’s van een site worden toegepast.
Linkbuilding omvat het bouwen van een netwerk van links om de autoriteit van pagina’s te versterken.
Off-page SEO omvat backlinks die zijn ontvangen van andere sites, als onderdeel van een strategie voor linkbuilding. Maar het bevat ook merkvermeldingen zonder links, een extra rankingfactor voor Google.

Wat is linkbuilding

Daarom is linkbuilding slechts een onderdeel van off-page SEO.

Bij een linkbuildingstrategie is het belangrijk om te weten dat je niet alleen verder kunt kijken dan je site.

Het bouwen van een netwerk van links om Google uw relevantie te tonen, omvat het ontvangen van externe links (onderdeel van off-page SEO) en het toevoegen van links op uw pagina’s (onderdeel van on-page SEO ).

Dus bij het plannen van uw linkbuilding-strategie moet u zowel naar on-page als off-page SEO kijken .

Houd er rekening mee dat een kenmerk van on-page SEO is dat u er controle over heeft: u kunt uw pagina’s bewerken en uw interne links optimaliseren om het beste bij uw doelstellingen te passen.

Wat betreft off-page SEO, u kunt dit misschien beïnvloeden, maar de beslissing om naar uw site te linken en te vermelden, ligt niet direct onder uw controle.

Waarom zijn links belangrijk?

Het World Wide Web kan worden gedefinieerd als een reeks onderling verbonden documenten die een web vormen. Links zijn verantwoordelijk voor deze verbindingen, waardoor gebruikers kunnen navigeren tussen pagina’s, sites, afbeeldingen, video’s en bestanden.

Zoekmachines vertrouwen op deze linkstructuur om websites te crawlen en te rangschikken.

In het begin waren zoekmachines beperkt tot het indexeren en organiseren van sites in alfabetische volgorde of mappen (kunst, sport, nieuws, enz.). Sites moesten zich registreren om in deze indexen te verschijnen.

Toen er nog relatief weinig sites waren, was dit proces oké. Maar naarmate het aantal gebruikers, websites, inhoud en zoekopdrachten dramatisch toenam, moesten zoekmachines hun algoritmen verbeteren om betere zoekresultaten te leveren.

Ten eerste verwijderden zoekmachines de noodzaak voor sites om zich te registreren. Zoekaanbieders gingen op zoek naar sites om in hun indexen op te nemen. Zo begon de missie om alle webpagina’s te catalogiseren en de inhoud op een georganiseerde manier beschikbaar te maken voor gebruikers.

Om deze taak te volbrengen, maakten zoekmachines gebruik van de onderling verbonden structuur van het web.

En zo werkt het tegenwoordig nog steeds: links onthullen de webpaden voor robots van zoekmachines , die websites crawlen om nieuwe inhoud of updates te indexeren.

Daarna had het geen zin meer om sites alfabetisch te ordenen. Het was noodzakelijk om te analyseren welke pagina’s werden aangeboden en of ze de antwoorden hadden waarnaar gebruikers op zoek waren.

Op dit punt in het verhaal kwam Google op de voorgrond. De populairste zoekmachine ter wereld begon zijn reis met de introductie van een algoritme dat een revolutie teweegbracht in het zoeken: PageRank .

PageRank heeft verschillende factoren overwogen om sites in de zoekindex te rangschikken. Het algoritme analyseerde de inhoud van de pagina op basis van de zoekwoorden en de populariteit op internet, gemeten via het netwerk van links.

Het doel was om de relevantie van de site te meten aan de hand van het aantal links dat het van andere sites ontving.

Hierbij werd dezelfde logica gehanteerd als in de academische wereld: hoe meer citaten een auteur ontvangt, hoe meer autoriteit hij heeft op een bepaald gebied. Dus hoe meer links een site ontvangt, hoe relevanter deze is in zijn expertisegebied.

Als gevolg hiervan tonen links de autoriteit van een website . Dit is ook hoe ze belangrijk werden voor zoekmachines en SEO-professionals.

Sinds de introductie van PageRank is het algoritme van Google blijven evolueren.

Ze realiseerden zich al snel dat het aantal links niet genoeg was om de relevantie van een site te meten, omdat het simpelweg honderden links kon creëren.

Zo begon Google rekening te houden met de diversiteit en kwaliteit van de pagina’s die naar backlinks verwezen.

Het algoritme definieerde dat wanneer pagina’s van hoge kwaliteit uit verschillende domeinen links creëren, de pagina waarnaar ze linken een deel van hun autoriteit krijgt, gewoonlijk link juice genoemd .

Zo kan de zoekmachine de sites classificeren op basis van hun autoriteitsniveau in de markt.

Op dit punt speelden de betrouwbaarheid van een site (TrustRank), ankerteksten, de positie van backlinks op de pagina en verschillende andere factoren die we hieronder onderzoeken, een rol.

Een pagina die naar een andere linkt, toont de webcrawler een pad en URL’s waarmee hij zijn autoriteit deelt. Daarom zijn links essentieel voor het crawlen en rangschikken van websites in zoekmachines.

Hoe beoordeelt Google links?

Het algoritme van Google gebruikt een groot aantal factoren om pagina’s te rangschikken, waaronder linkevaluatie.

We gaan nu kijken naar de belangrijkste factoren die Google evalueert in het linksprofiel van een pagina. Deze evaluatie gaat veel verder dan kwantiteit, ook gezien de kwaliteit, op basis van verschillende criteria.

Dit zijn de factoren waarmee u rekening moet houden bij uw strategie voor linkbuilding.

1. Aantal koppelingen

Dit was de eerste factor die Google hanteerde. Het vormde de basis van PageRank: hoe meer links een site ontving, hoe relevanter deze werd beschouwd. Het aantal links naar een pagina toonde zijn populariteit op het web.

Tegenwoordig blijft dit criterium een ​​van de belangrijkste factoren bij het evalueren van Google-links, maar het kan niet op zichzelf worden beschouwd.

Het heeft geen zin om talloze links te ontvangen van sites die niet relevant en betrouwbaar zijn. Het is noodzakelijk om de hoeveelheid af te stemmen op de factoren die we hieronder zullen zien.

2. Diversiteit aan links

Wat heeft meer waarde: een persoon die altijd zegt hoe geweldig je bent, of meerdere mensen die elk een keer zeggen hoe geweldig je bent?

Hoe meer mensen goed over je praten, hoe meer erkenning je krijgt in een groep.

Google denkt in dezelfde lijn. Voor de zoekmachine onthult een site een sterkere autoriteit wanneer deze links van verschillende domeinen ontvangt . Daarom wordt linkdiversiteit ook meegenomen in de evaluatie.

3. Koppelingscontext

Google kan ook de context rond de link begrijpen om te bepalen of deze echt relevant is .

Om te beginnen begrijpt Google dat links van sites die betrekking hebben op hetzelfde veld als de doelsite waardevoller zijn, omdat de kans groter is dat ze relevant zijn voor het publiek van de site.

Google evalueert ook de woorden die rond de link verschijnen, ook wel co-occurrences genoemd. Ze helpen de zoekmachine om het onderwerp van de pagina te begrijpen en of de link logisch is binnen de context.

Naast de woorden evalueert Google ook andere links die in de buurt zijn. Als het ook links zijn naar kwaliteitssites, wordt de pagina relevanter en wordt er meer link juice verzonden.

Maar als u al een groot aantal links heeft, heeft uw pagina de neiging om minder link juice te ontvangen, omdat de site zijn autoriteit al aan veel andere pagina’s doorgeeft.

Daarnaast telt ook de positie van links. Als het deel uitmaakt van de hoofdinhoud op de pagina, is de kans groot dat het met redactionele bedoeling wordt ingevoegd, waardoor een grotere waarde wordt bereikt, vooral aan het begin van een tekst .

Maar als het wordt gevonden in de kop- of voettekst, is het waarschijnlijker dat het de rol heeft van het eenvoudig genereren van een backlink en wordt het daarom minder gewaardeerd.

4. Ankertekst

De ankertekst – de klikbare tekst van de link – zegt ook veel over de gelinkte pagina.

Het geeft meestal een trefwoord of een korte beschrijving van wat de gebruiker op de pagina zal vinden wanneer hij op de link klikt. Daarom gebruikt Google deze factor om pagina’s te indexeren.

Ook helpt het analyseren van de ankertekst bij het identificeren van sites die proberen de zoekmachine te misleiden.

Het gebruik van een exacte zoekwoordovereenkomst in een backlink-ankertekst is een manier om de autoriteit voor die term te versterken.

Bij herhaaldelijk gebruik in alle backlinks zal Google dit onnatuurlijke gebruik echter zien als het gebruik van black hat-technieken . Wanneer backlinks op natuurlijke wijze worden verdiend, zijn ankerteksten vaak divers.

5. Betrouwbaarheid

Een evolutie in het algoritme van Google was TrustRank. Toen deze factor aan het algoritme werd toegevoegd, begon de zoekmachine de betrouwbaarheid van de sites mee te wegen in de ranking.

Dus hoe dichter u bij vertrouwde sites bent, hoe betrouwbaarder u lijkt op Google en hoe meer link juice u ontvangt.

Vertrouwde sites zijn sites die helpen bij het bouwen van een veiliger en relevanter web voor de gebruiker.

Om de betrouwbaarheid te beoordelen, houdt het zoekalgoritme onder meer rekening met factoren zoals de leeftijd van het domein, het gebruik van beveiligingscertificaten en de kwaliteit van de inhoud.

6. Links van andere pagina’s naar uw website

Bij linkbuilding kun je werken met interne en externe links. Maar het is belangrijk om te weten welke het zwaarst weegt in de ranglijst.

Overweeg het volgende om dit te begrijpen: vertrouwt Google een site meer op basis van wat het over zichzelf te zeggen heeft (interne links) of wat andere sites erover zeggen (externe links)?

Wat anderen zeggen is waardevoller, dus backlinks van andere pagina’s wegen meestal meer mee in de zoekevaluatie .

7. Links van uw site naar zijn pagina’s
De links die u op uw site invoegt, zijn niet zo waardevolle backlinks, maar ze helpen wel om uw paginahiërarchie aan Google te tonen.

Stel dat u een bedrijf voor promotionele marketing heeft met een uitgebreide blogpost waarin wordt uitgelegd wat promotionele marketing is.

Aangezien deze publicatie centraal staat in uw bedrijf, kunnen aanvullende kortere berichten er naar verwijzen, zodat Google begrijpt dat dit hoofdbericht bovenaan de bloghiërarchie moet staan.

8. Links van uw site naar andere pagina’s

Daarnaast wegen ook links binnen je pagina’s die naar externe sites leiden mee in de ranking.

Google beoordeelt of u links levert naar populaire, vertrouwde en gezaghebbende sites, in de trant van “Vertel me met wie u bent en ik zal u zeggen met wie u bent”.

9. Koppelingssnelheid

In de begindagen van SEO waren backlinks een belangrijk instrument van black hat-technieken – praktijken die werden gebruikt om zoekmachines te misleiden.

Veel websites creëerden linkfarms of gebruikten schema’s voor het kopen en verkopen van links. Zo kregen ze snel backlinks.

Om dit tegen te gaan, heeft Google zijn algoritme versterkt om deze praktijk te identificeren en te bestraffen. Een hulpmiddel om dit te meten, is hoe snel uw site links verdient.

Het verdienen van veel links in een korte periode duidt meestal op een black hat-schema , aangezien een natuurlijk linkprofiel een geleidelijke groei kent.

10. Nofollow versus dofollow

Een andere factor die Google evalueert bij het analyseren van links op een pagina is het nofollow-attribuut .

Wanneer het in de linkcode wordt geplaatst, weet de webcrawler dat hij geen rekening moet houden met de positie van de gelinkte pagina.

Dit betekent dat nofollow-links geen link juice verzenden .

Standaard zijn alle links dofollow of verzenden link juice. Als u geen autoriteit via een link wilt doorgeven, moet u de nofollow-tag invoegen.

Als je bijvoorbeeld een dubieuze website moet citeren, kun je de nofollow-tag gebruiken om je autoriteit niet mee te delen.

Deze tag wordt ook vaak gebruikt in links naar sociale media of in vakken voor blogcommentaar.

Facebook, Instagram of een blogeigenaar willen voorkomen dat hun autoriteit wordt overgedragen aan links die elke gebruiker op een pagina kan invoegen, vooral omdat deze ruimtes vaak worden gebruikt om te spammen.

Wat zijn de belangrijkste linkbuildingtechnieken?
Om linkbuildingtechnieken in de praktijk te brengen, is het belangrijk om rekening te houden met de linkevaluatiefactoren van Google.

Hierdoor kunt u een sterk netwerk van links naar uw pagina’s opbouwen, zowel wat betreft kwantiteit als kwaliteit.

Dus hier zijn de belangrijkste praktijken die we aanbevelen!

1. Creëer digitale marketingmiddelen

Contentmarketing is een centrale pijler van linkbuilding. Voordat u nadenkt over het zoeken naar links, moet u ervoor zorgen dat gebruikers het leuk vinden wat ze op uw site vinden.

Door dit te doen, behaalt u resultaten via de bezoekers die u ontvangt, naast het feit dat uw inhoud door hen wordt gedeeld – waardoor u meer links naar uw site genereert.

Investeer in het creëren van koppelbare digitale marketingmiddelen om de kans op delen te vergroten. Hier hebben we het over het maken van inhoud met een hoog deelpotentieel .

Dit betekent inhoud die zo goed is, zo relevant voor het publiek, dat deze zich onafhankelijk verspreidt, zonder dat u moeite hoeft te doen om links te genereren.

2. Zoek naar backlinkpartners

Het ontvangen van backlinks is een aspect van off-page SEO en heeft u niet volledig in de hand: links naar uw pagina’s zijn afkomstig van derden.

Maar de beslissing kan gemakkelijker worden gemaakt als u goede relaties hebt met andere sites, waardoor ze meer bereid zijn om naar uw inhoud te linken.

De belangrijkste zorg bij het starten van een linkbuildingstrategie is: hoe vind je de beste partners om backlinks te genereren?

De beste partners zijn sites die worden vertrouwd door Google, autoriteiten in hun vakgebied die goede inhoud produceren die verband houdt met hun vakgebied.

Over het algemeen zijn deze sites al goed gepositioneerd voor hun belangrijkste zoekwoorden – en u kunt de onderstaande hulpmiddelen gebruiken om erachter te komen wat ze zijn.

Een manier om de beste partners te identificeren is via de Domain Authority (DA) en Page Authority (PA) indicatoren van Link Explorer , een tool van Moz .

Deze indicatoren simuleren hoe het algoritme van Google zoekresultaten bekijkt op basis van verschillende rangschikkingsfactoren die de zoekmachine gebruikt om een ​​autoriteitsscore voor pagina’s en websites te creëren.

Deze score varieert van 0 tot 100 en onthult de kansen van de pagina of het domein om de toppositie van de SERP te bereiken. Hoe hoger de score, hoe beter.

Daar kunt u de DA- en PA-scores van potentiële partners bekijken om te zien of het de moeite waard is om backlinks van hen te krijgen. U kunt hiervoor gratis gebruik maken van Link Explorer (met enkele beperkingen).

U kunt ook de Link Explorer-extensie voor Chrome of Firefox gebruiken, MozBar genaamd. Elk trefwoord waarnaar u zoekt, het presenteert de belangrijkste indicatoren van de tool in SERP.

Hierdoor kunt u potentiële partners direct in de zoekresultaten evalueren. Zie hieronder een voorbeeld bij een zoekopdracht op het trefwoord “Digital Marketing Tools”:

Als je interessante partners vindt, probeer dan te beginnen met een vriendelijke, rustige benadering.

Begin langzaam, bied aan om te helpen met een probleem of inhoud, toon uw interesse om bij te dragen en bouw een vertrouwensrelatie op. Het kan langer duren, maar het is waarschijnlijker dat een partnerschap wordt geconsolideerd.

3. Gastpost en co-marketing

Zodra u uw ideale partners hebt gevonden en benaderd, kunt u methoden voorstellen om backlinks te genereren.

De meest voorkomende technieken voor linkbuilding met partners zijn guest posting en co-marketing.

Gastposting bestaat uit het creëren van inhoud als gastauteur op een blog . U produceert een bericht dat relevant is voor de blog van uw partner en in ruil daarvoor kunt u een of meer links naar uw pagina’s invoegen.

Zo geeft uw partner een deel van hun autoriteit aan u door en trekt uw website meer bezoekers.

Gastposts zijn de afgelopen jaren sterk in diskrediet gebracht omdat de praktijk populair is geworden en zijn oorspronkelijke doel heeft verloren.

Veel partnerschappen zijn gemaakt om backlinks te genereren zonder na te denken over de gebruikerservaring. Dit werkte natuurlijk niet. De strategie werkt alleen als deze relevant is voor bezoekers.

Een andere strategie is co-marketing, wat verwijst naar de praktijk van bedrijven die samenkomen om samen materiaal te creëren , zoals e-boeken of tools. Beide partners promoten het product dus en linken naar elkaars pagina’s.

Hier geldt dezelfde regel: maak materiaal dat echt relevant is voor het publiek!

Voor beide strategieën is het belangrijk om partners te kiezen die een vergelijkbaar publiek hebben als de uwe, zodat u bezoekers aantrekt die geïnteresseerd zijn in uw inhoud.

4. Investeer in persrelaties

Links op nieuwsportalen en perssites zijn waardevol. Deze sites worden algemeen erkend door Google en hebben grote autoriteit op internet.

Kijk bijvoorbeeld hoe hoog de Domain Authority van sites als The Guardian en The New York Times is (beiden op 95):

domeinautoriteit van de voogd en ney york times
Bovendien bereiken deze sites ook veel vaste lezers, wat leidt tot massale spontane uitwisseling van elk onderwerp dat daar verschijnt. Zou het niet geweldig zijn om een ​​link of op zijn minst een vermelding van deze sites te ontvangen?

Een persvoorlichtingsstrategie kan u hierbij helpen. Een adviseur zorgt voor het opbouwen van een relatie en het communiceren met de media.

Ze geven informatie en prestaties over klanten door die waardevol zijn voor een nieuwsbericht, reportage of interview. Zo krijg je een plekje in de pers, zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Momenteel kan de persdienst ook digitale kanalen , sociale netwerken en influencers binnen haar bereik hebben, niet alleen grote traditionele organisaties. Je hebt dus meer kans om een ​​ruimte te vinden, bezoekers aan te trekken en links te verdienen.

5. Vind vermeldingen zonder link

Wist je dat vermeldingen zonder link ook rankingwaarde kunnen opleveren? Google merkt het wanneer merken veel worden geciteerd op internet en aan populariteit winnen.

De zoekmachine associeert de vermeldingen vervolgens met de site van het merk en gebruikt deze factor bij het rangschikken.

Vermeldingen brengen echter geen autoriteit over van de ene site naar de andere. Dat doen alleen links. Een vermelding is goed, maar een vermelding met een link is beter!

Wat u dus kunt doen, is de vermeldingen die uw merk al heeft ontvangen opvolgen en contact opnemen met de sitebeheerder om een ​​link toe te voegen. Met een vriendelijke benadering heb je een goede kans om die link te krijgen.

Om deze vermeldingen te vinden, kunt u Google Alerts gebruiken , die een melding geeft wanneer uw merk (of een door u gedefinieerde term) wordt genoemd.

Een andere manier om dit te doen, is door eenvoudig Google Zoeken te gebruiken. Zoek gewoon naar uw merk om sites te vinden die het vermelden. Maar hier is een kleine tip: verwijder uw website uit de zoekresultaten.

U kunt dit doen door het zoekattribuut uitsluiten te gebruiken: “rock content” -site: rockcontent.com . De resultaten tonen sites – exclusief de onze – die Rock Content al hebben genoemd.

6. Gebruik onderwerpclusters voor interne links

Onderwerpclusters zijn een strategie om een ​​hiërarchie te creëren voor een site of blogpagina’s via een netwerk van interne links .

Het werkt als volgt: u maakt een bericht op basis van een trefwoord dat essentieel is voor uw bedrijf. Dit wordt de centrale inhoud van het onderwerpcluster.

In het geval van Rock Content kunnen we bijvoorbeeld zeggen dat een bericht op Content Marketing een pijlerinhoud is.

Vervolgens linken andere berichten met meer specifieke zoekwoorden naar die hoofdinhoud. Bij voorkeur staat deze link als eerste in de tekst.

In Rock Content doen posts op SEO, e-mailmarketing en sociale media dit, met links naar de post op Content Marketing.

Zo versterken deze satellietposten de autoriteit van de pijlerinhoud, die bovenaan de hiërarchie van de site staat. Google begrijpt dit en waardeert de belangrijkste content in de ranking.

7. Leid gebroken links om

Het is normaal dat links geen deel meer uitmaken van een site. Inhoud wordt bijgewerkt of verwijderd, of sites veranderen hun URL-structuur , waardoor verbroken links worden gegenereerd.

Wanneer de gebruiker toegang probeert te krijgen tot deze links, komt hij een 404-fout tegen, die aangeeft dat de pagina niet kan worden gevonden.

Wanneer dit gebeurt, frustreert het niet alleen de gebruiker en kost het u verkeer, maar u verliest ook het linksap dat de link naar uw pagina zou verzenden. Hoe dit probleem op te lossen?

Om dit te doen, moet u gebroken links omleiden naar de juiste URL’s . We hebben het over 301-omleidingen, die bestaan ​​uit een wijziging in de code van de pagina om gebruikers om te leiden naar de pagina die ze willen openen.

Een tool als Screaming Frog kan je hierbij helpen. Het is zeer effectief bij het vinden van verbroken links op uw site en het controleren van de omleidingen die u maakt.

Om omleidingen te maken, heb je mogelijk de hulp van een ontwikkelaar nodig, omdat je aan de code moet sleutelen. Maar als u een WordPress-site heeft, maken plug-ins zoals SEO Redirect het u gemakkelijk.

Als de pagina niet meer bestaat (bijvoorbeeld als de inhoud is verwijderd), kunt u een aangepaste 404-foutpagina maken.

Informeer de gebruiker dat de inhoud niet meer bestaat, maar bied alternatieve inhoud aan die hij mogelijk leuk vindt.

8. Weiger dubieuze backlinks
Niet alle backlinks die je ontvangt zijn goed. Vaak ontvangen sites links van spam of dubieuze sites , wat een negatieve invloed kan hebben op hun positie. Vergeet niet dat u vertrouwde buren moet hebben om het vertrouwen van Google te winnen.

Een belangrijke linkbuildingstrategie is het afwijzen van dubieuze of ongewenste backlinks.

Een geweldige tool hiervoor is Google Search Console. Het heeft een specifieke functie om backlinks te weigeren. Je hoeft hem alleen maar te laten weten welke pagina’s of domeinen moeten worden afgewezen.

Hoewel het even kan duren, zal Google deze sites binnenkort niet meer in zijn ranking opnemen.

Naast deze tool kunt u ook proberen rechtstreeks met de sitebeheerder te praten om de backlink te verwijderen.

9. Leer van uw concurrenten

Een enorm belangrijk onderdeel van goede digitale marketing is het bijhouden van wat uw concurrenten doen, en dit geldt ook voor wat is linkbuilding.

Bekijk dus zeker wat andere merken in uw branche van plan zijn, vooral als ze hoger scoren dan u voor uw doelzoekwoorden.

U kunt een gratis tool zoals Ubersuggest of Backlink Gap Tool gebruiken om te zien waar hun backlinks vandaan komen.

Voer gewoon een analyse uit op het domein van uw concurrent, controleer de lijst met sites die naar hen verwijzen en scan deze op aanwijzingen over hun go-to-strategie.

Misschien doen ze veel gastbloggen. Of misschien hebben ze veel links van grote bedrijfssites en belangrijke publicaties die waarschijnlijk het resultaat zijn van diepgaand netwerken.

Wat ze ook doen, bedenk hoe je zelf iets soortgelijks kunt doen om vooruit te komen.

10. Verdien links via geweldige inhoud

Uiteindelijk is er geen truc of strategie die de kracht van geweldige inhoud kan overtroeven.

Geweldige inhoud ondersteunt uw strategie voor linkbuilding door kwaliteitslinks voor u te verdienen . Richt je dus op het maken van waardevolle berichten die mensen niet anders kunnen dan vermelden en delen met hun eigen volgers.

Posts met waarde zijn bedoeld om vragen te beantwoorden die leden van uw publiek mogelijk hebben, maar misschien niet denken te stellen. Ze helpen mensen beslissingen te nemen, verdiepen zich in de belangrijkste trends in de branche en behandelen populaire onderwerpen vanuit frisse, opwindende, nieuwe invalshoeken.

Ze innoveren ook door gebruik te maken van multimedia en interactiviteit .

Maar mensen kunnen geen dingen delen en teruglinken naar dingen die ze niet kunnen vinden, dus zorg ervoor dat u actief uw beste inhoud promoot en helpt deze de ronde te doen.

Post op geschikte tijden, haal het meeste uit sociale media, enzovoort.

11. Creëer waardevolle link-verzamelingen

wat is linkbuilding? Linkbuilding en netwerken gaan hand in hand, dus lijstberichten die de geweldige inhoud van andere mensen laten zien, zijn een uitstekende manier om u op beide gebieden een boost te geven.

Andere merken en makers van inhoud in uw branche en gekozen niche houden hun backlinks net zo zorgvuldig in de gaten als u, zodat ze zullen merken dat u ze hebt opgenomen.

Ze zullen ook gevleid zijn om te worden opgenomen, vooral in toplijsten of razzia’s die bedoeld zijn om de must-read stukken in de schijnwerpers te zetten. Sommigen zullen zich waarschijnlijk geïnspireerd voelen om op een bepaald moment iets terug te doen , waardoor u uw backlinkcatalogus kunt opbouwen en positieve relaties met collega’s kunt opbouwen.

Bovendien zorgen razzia’s voor ongelooflijke inhoud die echt waardevol is voor uw lezers.

Krijg ideeën voor sites om op te nemen door te kijken wat er naar boven komt wanneer u een doelzoekwoord googlet of door te kijken waar anderen in uw niche naar linken.

12. Origineel onderzoek uitvoeren

Zoals elke maker van inhoud en marketeer al weet, is grondig onderzoek dat waarde biedt aan een publiek van onschatbare waarde.

Maar iemand moet dat onderzoek natuurlijk eerst doen. Waarom zou jij die persoon niet zijn?

Origineel onderzoek van hoge kwaliteit naar cruciale brancheconcepten die uw collega’s moeten kennen, is een ongelooflijke manier om uzelf als autoriteit te vestigen. En door georganiseerde, leesbare rapporten over uw bevindingen te schrijven, kan uw linkbuilding-strategie door het dak gaan.

Je kunt zeker je eigen onderzoek doen. Maar als je je niet uitgerust voelt om het zelf te doen (of anders liever niet), kun je een onderzoeksteam inhuren om het zware werk voor je te doen.

Gebruik de bevindingen vervolgens om gedenkwaardige, nuttige blogposts, infographics, video’s en meer te maken.

13. Focus op het verdienen van redactionele links

Hoewel er niets mis is met het af en toe aanvragen van een link van een peer, het sponsoren van influencers of het anderszins aanmoedigen van contentmakers om je te helpen met je linkbuilding-strategie, wil je je ook richten op het verdienen van redactionele links.

Redactionele links zijn links die volledig organisch zijn , wat betekent dat ze niet zijn aangevraagd, betaald of geruild.

Het zijn verreweg de meest waardevolle links die een merk kan hebben, en er is maar één manier om ze te krijgen: door consequent ongelooflijke inhoud te produceren.

Verdien redactionele links door doelgericht te bloggen. Maak hoogwaardige posts die mensen helpen problemen op te lossen, doelen te bereiken en beter te worden in dingen die ze onder de knie willen krijgen.

Ondersteun uw advies en informatie met gedegen onderzoek en gegevens uit gerespecteerde bronnen.

Hoe volwassen is?
Links maken met e-mailbereik
Hoewel geen enkel merk volledig mag vertrouwen op gevraagde backlinks, zijn ze een geweldige manier om een ​​alomvattende strategie af te ronden en zouden ze deel moeten uitmaken van ieders benadering.

Succesvolle makers van inhoud ontvangen echter veel te veel backlink-verzoeken om ze allemaal te honoreren, dus een intelligente benadering van e-mailbereik is cruciaal.

Richt je op de juiste mensen

Het is niet genoeg om alleen makers van inhoud en websites met veel volgers te targeten als het gaat om wat is linkbuilding.

Zowel zij als hun publiek moeten perfect passen bij uw inhoud. Het is ook cruciaal dat u uitlegt hoe uw inhoud in uw e-mail past.

Leid door te bewijzen dat u begrijpt en waardeert wat ze doen. Volg daarna op door te verduidelijken hoe terugkoppeling naar uw inhoud hun publiek kan helpen en hun inhoud kan verbeteren.

Editors en contentmakers met veel volgers zijn drukbezette mensen.

Ze zullen waarschijnlijk een lange e-mail die een eeuwigheid duurt om ter zake te komen niet helemaal lezen, dus wees zo kort als je kunt.

Begin met een gracieuze (maar korte) introductie die eventuele speciale connecties bevat die je misschien gemeen hebt. Voeg wat authentieke lof toe voor het werk of de website van de persoon. Ga dan direct aan de slag met uw reden om te e-mailen.

Denk goed na over je onderwerpregel

Onthoud dat je maar een paar seconden hebt om de aandacht van een drukbezette persoon te krijgen, vooral wanneer ze elke dag een hele zee aan e-mails hebben om door te waden.

Een goede onderwerpregel kan het verschil maken tussen een e-mail die een antwoord krijgt en een e-mail die rechtstreeks naar de prullenbak gaat zonder zelfs maar te worden geopend.

Net als de hoofdtekst van uw e-mail, moet uw onderwerpregel de kern raken van de reden waarom u e-mailt. Het moet ook vriendelijk, warm en een beetje persoonlijk zijn. Vermijd ten koste van alles opdringerige of advertentie-achtige taal.

Hoe het succes van wat is linkbuildingmeten? Het bouwen van een robuuste catalogus van kwaliteitsbacklinks is uiteindelijk een kwaliteitsspel, in tegenstelling tot een getallenspel, dus geduld is de sleutel. Zorg ervoor dat u factoren zoals de volgende volgt en analyseert om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van het succes van uw inspanningen.

Verwijzende Domeinen

Succesvolle linkbuilding betekent het lange spel spelen en goed spelen, dus het zal enige tijd duren om resultaten te zien. Maar als u dat eenmaal doet, is een van de plaatsen waar ze verschijnen in uw verkeersgegevens.

Een succesvolle backlinking -campagne zal uiteindelijk een geleidelijke toename laten zien van het aantal verwijzende domeinen die naar uw site verwijzen.

U kunt verwachten dat deze trend sneller zal worden naarmate u doorgaat met het aangaan en opbouwen van relaties met collega’s in uw branche.

Google-zoekposities

Het verhogen van de positie van uw doelpagina op relevante Google SERP’s is een van de belangrijkste doelen van elke linkbuilding-campagne, zo niet het belangrijkste.

In het gunstigste geval wilt u dat uw sterinhoudsstukken worden weergegeven in de top 3-5 zoekresultaten.

Houd die zoekposities dus goed in de gaten. Let op bewijs dat uw pagina’s stijgen in SERP-resultaten voor uw doelzoekwoorden en zoektermen.

Het is een teken dat uw backlinking-inspanningen (en algemene SEO-strategie) doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Een solide linkbuilding-strategie zou ook moeten leiden tot een opwaartse trend in hoogwaardig organisch verkeer, dus zorg ervoor dat u uw algemene verkeerspatronen en -bronnen in de gaten houdt.

Dit kan eenvoudig via Google Analytics, Google Search Console en vergelijkbare interfaces.

Nogmaals, het zal een tijdje duren voordat een backlink-strategie in dit opzicht vruchten afwerpt, vooral als u een concurrerende niche bezet. Maar de meeste merken zullen binnen 3-12 maanden verbetering gaan zien.

Wat zijn de beste tools voor linkbuilding?

Het is moeilijk om een ​​strategie voor linkbuilding te ontwikkelen zonder hulpmiddelen om u te helpen bij het identificeren van partnerschaps- en koppelingsmogelijkheden, of om problemen te herkennen die moeten worden gecorrigeerd.

Hieronder presenteren we de belangrijkste tools voor deze taken.

1. Google Search Console

Google Search Console is een van de belangrijkste tools voor elke SEO-strategie en het is 100% gratis!

Het communiceert tussen een site en Google, zodat de beheerder problemen en optimalisatiemogelijkheden kan identificeren.

Een van de functies van Google Search Console voor lwat is linkbuilding is het weigeren van backlinks, zoals we hierboven vermeldden.

Deze tool waarschuwt ook als je sancties hebt gekregen vanwege black hat-praktijken. Op deze manier kunt u stappen ondernemen om ze te corrigeren.

2. Majestueus

De focus van Majestic ligt op het analyseren van backlinks van andere sites. Het is misschien wel de meest complete tool hiervoor.

Helaas is het niet gratis – abonnementen beginnen bij £ 39,99 / maand – maar je kunt enkele URL’s testen voordat je iets betaalt.

De tool voert een volledige analyse uit van het backlinks-profiel van een pagina.

Het bevat eigen indicatoren die door Majestic zijn gemaakt, zoals Trust Flow en Citation Flow, die respectievelijk een score schatten voor de kwaliteit en het volume van citaties op andere sites.

U kunt ook informatie bekijken over ankerteksten, backlinks-context, nofollow-links en nog veel meer gegevens.

3. Ahrefs

Ahrefs , een belangrijk SEO-platform, is gericht op off-page SEO. Het is ook niet gratis – je moet een van de abonnementen kopen, beginnend bij $ 99 per maand.

Sommige functies zijn uitermate handig voor wat is linkbuilding:

Site Explorer: hiermee kunt u elke web-URL doorzoeken om meer te weten te komen over het backlinks-profiel. U kunt bijvoorbeeld naar concurrenten zoeken en te weten komen welke sites naar hen linken;
Content Explorer: hiermee kunt u naar sites zoeken voor een bepaald trefwoord. Het is een oplossing voor het vinden van goede linkbuilding partners;
Waarschuwingen: geef een waarschuwing wanneer een site backlinks krijgt of verliest. Dit is geweldig voor het monitoren van linkbuildingactiviteiten van concurrenten.

4. Link Explorer (Moz)

Moz, een referentie in de SEO-markt, biedt een aantal gratis tools om te helpen met optimalisatiestrategieën. Een daarvan is Link Explorer, dat helpt bij strategieën voor linkbuilding.

Deze tool analyseert elke pagina die u kiest en rapporteert over backlinks, concurrenten, verbroken links, ankerteksten en mogelijkheden voor wat is linkbuilding.

In de Pro-versie (vanaf $ 99/maand) vind je volledige data en analyses.

Ook is Moz verantwoordelijk voor de twee indicatoren die we eerder presenteerden: Domain Authority en Page Authority. Dus om ze te openen, moet u deze tool gebruiken.

De rapporten die Link Explorer presenteert zijn ook toegankelijk via MozBar , de gratis extensie voor Chrome en Firefox. Het toont deze gegevens direct op de SERP of bij het bezoeken van sites.

5. Schreeuwende kikker

Screaming Frog is een ongelooflijk complete website-audittool voor zowel on-page als off-page SEO. De gratis versie heeft enkele beperkingen, maar het is een geweldige eerste stap, terwijl betaalde abonnementen beginnen bij £ 149 per jaar.

Wat is linkbuilding? Voor backlinks zijn de belangrijkste functies die Screaming Frog biedt het identificeren van verbroken links (404-fouten) en het controleren van omleidingen. Dit is wat u nodig heeft om link juice te herstellen en gebruikers niet verloren te laten op uw site.

.